Plaatsen

Vathi Samos Stad

samosgriekenlandvakantie
Vathi Samos Stad
5 (100%) 1 vote

Vathi oftewel Samos-stad is de hoofdstad van Samos en ligt in het noordoosten van het eiland, rond de baai. Het heeft een bevolking van ongeveer 9000 inwoners, van meest wie zich bezighouden met toerisme.
Vathi is amfitheatrisch gebouwd op de hellingen van de heuvel, met uitzicht op de stad van Samos, twee nederzettingen die daadwerkelijk zijn aangesloten. Het is een van de oudste dorpen van Samos met oude Venetiaanse en neoklassieke gebouwen evenals nieuwe en moderne.
Het betoverende landschap waar huizen worden gebouwd creëert een aantrekkelijke landschap.
Samos stad is een levendige plek, zeer ontwikkeld en met vele voorzieningen, accommodaties, bars en restaurants. U vindt hier veel neoklassieke gebouwen die de traditionele architectuur van Samos vertegenwoordigen, zoals bijvoorbeeld het Archeologisch Museum en stadhuis.
De haven van Vathi is één van de drie belangrijkste havens van het eiland. Tavernes, hotels en cafés liggen rond de haven en smalle straten draaien omhoog tussen de oude huizen met de gekleurde muren en verzorgde tuinen.
Onder de bezienswaardigheden van Vathi is de kerk van Agios Spyridon, het Byzantijns Museum en het uitzonderlijke Archeologisch Museum.

Over Samos Stad

Samos stad (officieel Vathi) is het kloppende hart van het eiland. Hier ondergaat u het drukke dagelijks leven en de drukte van zowel de kleine vissershaven als de haven voor grote cruise schepen.
Samos is mooi om naar te kijken vanwege zijn ligging op een heuvel. In het hogere deel, Ano Vathi ligt de oorsprong van de stad: traditionele bouw, geplaveide straten, vaak onderbroken door steile trappen, kleurrijke luiken en erkers, bloempotten op elke hoek en een paar mooie kerken.
Een klein kiezelstrand ligt aan het einde van de weg bij de kerk van Agia Paraskevi. Het Vlamari-plateau met het kleine gehucht Kamara, de kloosters van Zoodochos Pighi en Agia Zoni is ook gemakkelijk te bereiken.

De Boulevard van Samos

Aan de waterkant van Samos stad bevind zich een uitgestrekte en in 2015 verbouwde boulevard die door toeristen en locals gebruiken tijdens de koelere avonduren voor een wandeling langs de vele bars, restaurants, ijs salons en Cafés. Samos stad is tegelijk de hoofdstad en zetel van de prefectuur van Samos, waartoe de eilanden Fourni en het eiland Ikaria behoren. Hier is ook het District ziekenhuis en het beheer van de prefectuur. In het jaar 2014, begonnen de bouwwerkzaamheden voor de herinrichting van de hoofdroute die hier langs de haven leidt.

Wijnfestival

Het beroemde wijnfestival van Samos wordt jaarlijks gehouden langs de promenade. Talrijke kraampjes waar u delicatessen en wijn kunt proeven om u dichter bij de prachtige producten van het eiland te brengen. Bezoekers uit heel Griekenland (en natuurlijk ook de toeristen) komen naar dit feest. In de avond op een groot podium wordt Griekse muziek gespeeld, gedanst en gezongen.

Hoofdplein met de Leeuw

Het centrale plein, de Platia Pythagoras met de marmeren leeuw is opgericht in 1930 ter herdenking van de Griekse vrijheidsstrijders en vindt u ongeveer in het midden van de promenade. Er zijn vele gebouwen uit die tijd grenzend aan de Platia. Het plein is nu volledig opnieuw ontworpen – met veel steen, tegels en beton. S ’Avonds is het plein de plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, terwijl de ouders onder het genot van een Ouzo de dag door kunnen spreken.

Gangou Beach

Voor reizigers die willen ontspannen in Samos-stad en die geen auto of motorfiets tot hun beschikking hebben, vindt u op korte afstand wandelen het Gangou strand in het dorp van Kalami. Hier kunt u zwemmen in de baai en genieten van de zon. Enkele palmbomen bieden schaduw, maar er zijn ook paraplu’s beschikbaar, die samen met de ligbedjes kunnen worden gehuurd. Het strand is ongeveer 0,8 kilometer van het stadscentrum.Volg de boulevard in Samos van richting van Kalami…

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking