Doen

Samos Archeologisch Museum

samosgriekenlandvakantie
Samos Archeologisch Museum
5 (100%) 1 vote

Het Samos Archeologisch Museum is gevestigd in de buurt van de haven van Vathy, dicht bij het stadhuis en het centrale park van de hoofdstad. Het Samos Archeologisch Museum wordt beschouwd als één van de meest interessante provinciale musea in Griekenland. Twee gebouwen in de hoofdstad van het eiland, een neoklassieke (oud) en een moderne, herbergen het museum. Het oude Museum is gebouwd in 1912 en huisde het “Paschaleion Archief”. Het nieuwe museum is opgericht in 1987 en bevat de archaïsche sculpture-collectie. Het gebouw werd gebouwd met steun van de “Volkswagen cultural foundation”. Het bevat de volgende collecties:

Archaïsche beelden, aardewerk, bronzen, ivoren voorwerpen, houten objecten, klei beeldjes, kleine voorwerpen uit Egypte en Perzië enz…

Verschillende items die teruggaat tot de Hellenistische, de prehistorische, de geometrische en de archaïsche periode. Er zijn exposities van de archaïsche periode, een groot aantal beeldhouwwerk uit de 5e, 6e en 7e eeuw voor Christus, kores en kouroi (boven levensgrote), sarcofagen, Ionische zuilen en nog veel meer. Ook opgenomen in de collectie zijn stukken uit de Hellenistische periode, zoals beelden (boven levensgroot), relikwieën en offergaven.

De bovenetage bevat vondsten uit de Duitse opgravingen bij Heraion. Ook inbegrepen zijn sculpturen uit de klassieke, Helleense en Romeinse periodes, meetkundige, archaïsche en klassieke aardewerk. Brons, ivoor en houten beeldjes en artefacten uit de geometrische en archaïsche leeftijden. Aardewerk uit Rhodos en Laconia, beeldjes en vaartuigen uit Cyprus, beeldjes uit Egypte, Perzië en Assyrië, pre-historische schepen uit het Heraion, begrafenis geschenken uit het Myceense graf in het dorp van Myli, enz.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking