Restaurants

Restaurant The Garden Vathi

samosgriekenlandvakantie
Restaurant The Garden Vathi
5 (100%) 1 vote

Bij het Griekse restaurant The Garden in Samos-Stad moet je geweest zijn! Het is een groot restaurant en super gezellig! Je wordt er altijd hartelijk ontvangen en het eten is er authentiek Grieks. Het entree van dit restaurant is een grote tuin waar je heerlijk op je gemak kunt genieten van alle gerechten kunt proeven. Alle ingrediënten zijn vers en met liefde wordt je bordje bereidt en voorgeschoteld. Bij de Garden wil men je nog echt een gezellige avond laten beleven!

The Garden heeft een mooie overkapping die begroeid is met een grote druivenstruik en er hangen gezellige kooitjes met vogels die heerlijk tjilpen. De grote kunststof koe midden in de tuin trekt veel bekijks en er worden dan ook heel veel foto’s met koe gemaakt en dat is natuurlijk een leuk aandenken.

De bediening in dit restaurants erg vriendelijk en zij maken zich niet druk hoe vol het restaurant ook zit. Je kunt hier met z’n tweetjes terecht, maar ook met groepen van wel 50 man is het erg gezellig! Veel Grieken vieren er hun verjaardag, grote families en Griekse live muziek zijn dan aan de orde van de dag. Bij dit restaurant is het niet nodig om te reserveren er is echt plaats genoeg en anders maakt het personeel wel plaats!

De moussaka, de gyrosplate eigenlijk alle gerechten zijn aan te raden. Je proeft de recepten van moeders hand terug in de bereiding van de kinderen, dat is toch heerlijk? Vergeet natuurlijk niet het heerlijke Griekse bier te proberen, het bekende Mythos bier en de heerlijk dessert wijnen van Samos!

Het vlees en vis specialiteiten restaurant ligt achter de doorgaande weg van Samos-Stad. Je kunt vaak de muziek van ver al horen en dan kun je het natuurlijk niet missen. Na het dineren kun je naar het plein lopen in Vathy en daar gezellig op een van de bankjes naar het plein naar de spelende kinderen en een beetje uitbuiken…daarna een goede kop koffie en een heerlijk stuk cheese cake en je dag is weer helemaal compleet!

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking