Plaatsen

Potokaki Samos

samosgriekenlandvakantie
Potokaki Samos
5 (100%) 1 vote

De veel bezochte toeristische dorpje Potokaki op Samos in Griekenland ligt op ongeveer 3 kilometer van de haven van Pytaghorion. Het dorpje telt maar ongeveer 100 vaste inwoners en dat is heel weinig. Potokaki is door Griekse vluchtelingen uit Turkije in het jaar 1922 gesticht. Vroeger heette het dorpje Daskalio dit was eigenlijk de eerste naam.

Het lange kiezelstrand biedt ligbedden met parasols die je kunt huren voor de hele dag. Heerlijk een boek lezen, authentiek Grieks eten en drinken en ook nog eens een lekkere duik in de prachtige zee, wat wil je meer?

Het strand ligt vlakbij de internationale airport van Samos, je kunt hier dan ook veel laagvliegende vliegtuigen spotten. Er zijn net buiten het dorpje veel hotels en appartementen die je voor een goede prijs online kunt boeken. Ook het uitgaansleven is hier fantastisch, er zijn veel barretjes, restaurantjes en cafetaria’s te vinden. Je wordt in iedere zaak hartelijk ontvangen en niets is het personeel teveel!

De verbinding van Samos-stad bijvoorbeeld is goed te doen, er rijden dagelijks lijnbussen heen en weer en een vervoersbewijs kost maar weinig. Potokaki wordt vaak in een adem genoemd met het schilderachtige vissershaventje Pythagorion.

Het Pytaghorion en de nabije omgeving heeft een ver verleden er zijn hier tal van antieke opgravingen gedaan. De archeologische resten zijn dan ook duidelijk aanwezig.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking