Plaatsen

Posidonio

samosgriekenlandvakantie
Posidonio
4.5 (90%) 2 votes

Posidonio op Samos is een klein vissersdorpje met een direct zicht op de Turkse kust. Hier is de zee bijzonder smal en tegelijkertijd ook bijzonder mooi. De baai maakt de plaats prachtig om te zien en er zijn enkele uitstekende restaurants waar u heerlijk kunt eten.

In het dorp is echter te weinig te doen om een langer verblijf leuk te houden en daarom zijn er pendeldiensten vanuit Pythagorio zodat u de plaats makkelijk kunt bezoeken. Het is zeker de moeite waard een omweg te maken naar Posidonio vanwege de spectaculaire uitzichten en sfeer. Met de auto is de rit zeker de moeite waard met verbluffende vergezichten en tal van leuke plaatsjes onderweg.

Posidonio is gelegen in het uiterste zuidoosten van het eiland Samos, dertien kilometer van Samos-stad. Het is toegankelijk via het dorp van Paleokastro en u heeft ongeveer een half uur nodig om hier te komen met de auto vanuit de hoofdstad. Het dorp ligt rond een prachtige baai, waar de heuvels allemaal groen en bedekt met struiken, olijfbomen en pijnbomen zijn.

Posidonio ligt op korte afstand van de Turkse kust (op 1200 meter), is een mooie vissershaven en heeft een mooie kiezelstrand waar pijnbomen schaduw op het strand bieden. Er zijn verschillende leuke tavernes, visrestaurants en bars. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Turkse kust. Het is niet zo’n grote plaats, dus ideaal voor degenen die willen genieten van een rustige vakantie. Er zijn grotere en kleinere hotels en appartementen.

Vanuit Posidonio kun je trips ondernemen naar andere stranden in de regio, zoals Kerveli die ook in een prachtige groene baai met een kleine kiezelstranden strand, met verschillende restaurants ligt.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking