Plaatsen

Pandrosso

samosgriekenlandvakantie
Pandrosso
5 (100%) 1 vote

Het traditionele bergdorpje Pandrosso op het Griekse eiland Samos ligt op ongeveer 630 meter hoogte. Samos-stad ligt op ongeveer 30 kilometer van dit dorp. De prachtige begroeide bergen zoals de Karvounis (Ampelos) berg kun je hier goed aanschouwen. Via de dorpjes Mesogio en Pyrgos kun je dit pittoreske dorpje met de auto gemakkelijk bereiken.

Een prachtige grote plataan staat te pronken bij de kerk Agios Dimitrios en dit geeft het plein een mooie aanblik. In de winkeltjes kun je traditionele spulletjes kopen en bij de barretjes en de taverne kun je heerlijk eten en drinken. Het dorp is niet zo groot en is daarom schattig om te zien. Overal zie je mooie geraniums en andere soorten planten in de authentieke bloempotten staan bij de mooie huizen. De steegjes en kronkelstraatjes maken dit dorpje op Samos echt een happening.

Je kunt de auto er gemakkelijk parkeren, maar ook wandelend is dit dorp prima te bezoeken. Pandrosso trekt veel wandelaars, want vanaf deze plek kun je heel goed naar de top van de berg Karvounis lopen en ook de dorpen Manolates en Vourliotes kun je dan meepakken. Let op neem voldoende water mee, want het kan er erg warm zijn. Volg de borden die het wandelaars bergpad aangeven en je komt uit waar je wilt uitkomen.

Nog een schilderachtig dorpje dat je kunt bezoeken en niet ver van Pandrosso ligt is Mesogio. Een taverna en een volkenkundig museum is dit dorp rijk en zeker een bezoekje waard. De dorpsfeesten die hier gehouden worden zijn op 20 juni, dat is het feest van Profitis IIias en het feest van Agios Dimitrios wordt op 26 oktober gevierd.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking