Plaatsen

Kosmadei Samos

samosgriekenlandvakantie
Kosmadei Samos
5 (100%) 1 vote

Halverwege het eiland Samos in Griekenland ligt het karakteristieke dorpje Kosmadei, het ligt tussen Karlovassi en Votsalakia in. Op een hoogte van ongeveer 70 meter is het een prachtig groen gebied, er wonen maar weinig mensen welgeteld 80 tot 100 Grieken. Het is echt een dorp om bij de komen en even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Kosmadei is rijk aan druivenvelden en hier worden ook de druiven geplukt om de bekende Samos wijn van te maken. De dorpsbewoners zijn in het bezit van een druivenveld en verschillende soorten beesten zoals kippen en geiten. Deze bewoners kunnen zichzelf goed voorzien van vers eten zoals fruit, groenten, vlees en melk en dit alles van eigen land.

De straten om het dorp Kosmadei heen, lenen zich uitstekend om een heerlijke wandeling te maken en te genieten van de mooie natuur en de heerlijke geuren van Samos. Met de auto kun je het klooster bezoeken en de grot met zijn bijzondere kapel. Uitrusten doe je bij de taverne met een hapje en een drankje en met het panorama uitzicht op de kust van Turkije, wat wil je meer?….

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking