Plaatsen

Kokkari

samosgriekenlandvakantie
Kokkari
5 (100%) 2 votes

Kokkari is het meest bezochte pittoreske dorpje op het eiland Samos. De leukste hotels, appartementen, winkeltjes, bars en restaurants kun je er vinden , alles is binnen handbereik. Het dorpje is super toeristisch vandaar dat de winkels veel souvenirs verkopen, maar ook veel kleding en sieraden winkels zijn er te vinden. De kleine supermarktjes die zich gevestigd hebben in de kleine smalle straatjes van jet dorpje bieden alles wat je nodig hebt. Van brood tot de heerlijke Samos wijnen aan toe. Het dorpje ligt op ongeveer 10 km  van de stad Vathy (Samos Stad).

PARKEREN KOKKARI

Heb je een auto gehuurd bij een van de vele auto verhuurbedrijven op Samos dan is het gemakkelijk van A naar B te toeven.  Als je nu met de auto naar Kokkari gaat dan kun je overal makkelijk parkeren. De grote parkeerplaats bij de kerk (Agios Konstatinos) is groot genoeg voor vele auto’s. Je kunt hier de hele dag parkeren en is gratis. Leg een dekje op je stuur en zitting, want de zon kan alles aardig verwarmen! Langs de lange straat naar het dorpje toe kan ook geparkeerd worden. Het is een komen en gaan van Grieken en toeristen maar er is altijd wel een plakje te vinden.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking