Plaatsen

Karlovassi

samosgriekenlandvakantie
Karlovassi
4.3 (86.67%) 3 votes

Karlovassi is een grote stad op Samos in Griekenland, deze stad ligt ten noordwesten van het eiland. De stad is groot en bestaat uit meerdere wijken. De inwoners noemen deze stad Karlovassi. In deze stad zijn veel marinewerven en leerlooierijen te vinden. De olijven teelt en wijnbouw zijn een van de grootste inkomstenbronnen van Karlovassi. De stad telt zo’n 6000 inwoners en is de op een na grootste stad van het eiland Samos.
De tweede grootste stad van het eiland Samos is Karlovassi (Karlovasi) in het noorden van het eiland. Karlovasi is een haven stad, maar de haven van Samos stad met de ferry pier voor grote passagiersschepen en de commerciële haven in Malagari hebben deze haven ingehaald. Het is nu de tweede belangrijkste haven van het eiland. Neo Karlovasi is de officiële maar niet gebruikelijke naam voor de stad. Sinds 1986 is de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit van de Egeïsche Zee gevestigd in Karlovassi

WINKELEN IN KARLOVASSI

Karlovassi was vroeger een welvarende stad en het handelscentrum van Samos, dit kun je zien aan de mooie gebouwen en de herenhuizen die toen gebouwd zijn. Er is weinig “Grieks” aan deze stad, maar winkelen kun je er volop. Het grote winkelcentrum biedt veel schoen- en kleding winkels, dus een dagje shoppen is een must in Karlovassi, ’s morgens lekker winkelen en ’s middags naar het strand het beste recept op je droomvakantie.

KARLOVASSI BEZIENSWAARDIGHEDEN

Cultuur proeven doe je in Karlovassi, want naar het strand hoef je er niet te gaan. De bezienswaardigheden zijn de moeite waard, denk aan musea, kerken en architectuur bewonderen. In de stad zijn veel universiteiten en hoge scholen en kun je ook gaan bekijken. Het oude stadsdeel kun je haast niet missen, het is gebouwd op de top van de heuvel ten zuiden van de haven.  Op de top van de heuvel is de  Agia Triada-kerk gebouwd in het jaar 1650 en tegenwoordig heet het Palio Karlovassi. Karlovassi is zeker een bezoekje waard op je vakantie in Samos. De veerboten die af en aan naar de naarbij gelegen eilanden varen maken een tussenstop in Karlovassi. In de haven van Karlovassi leggen veerboten aan die van daar uit weer verder varen naar eilanden in de Cycladen groep als Ikaria.

HOTELS KARLOVASSI

De hotels in Karlovassi liggen in het westen vlakbij de haven, daar bevinden zich ook de meeste hotels. Achter deze hotels liggen de mooie bosrijke heuvels waar je prima kunt wandelen en hier zul je ook oude Griekse huizen tegenkomen. De weg naar Karlovassi is al en belevenis op zich een lange nette geasfalteerde weg leidt je langs de opspatten zee naar het westen van Samos. Onderweg zul je ook oude vervallen gebouwen tegen komen dit is niet heel erg fraai om te zien, maar als je de zee dan weer ziet ben dit alweer snel vergeten. Het 4-sterren hotel Samaina Inn is gelegen in Karlovassi , een zeer gewild hotel waarbij alle faciliteiten aanwezig zijn. Het hotel is 4 km van het strand van Potami en vlakbij het looierijmuseum van Karlovassi. Wil je nu het strand van Tsabou bezoeken en de watervallen van Potami dan kan dat het ligt allemaal dicht bij elkaar.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking