Plaatsen

Kampos Marathokampos

samosgriekenlandvakantie
Kampos Marathokampos
5 (100%) 1 vote

In het zuid westen van het eiland Samos in Giekenland liggen de plaatsen Kampos of Kambos en Votsalakia dicht bij elkaar aan het strand. Het dorp Votsalakia heet eigenlijk Kambos Marathokampos. De naam is ontstaan doordat er een gelijknamig hotel werd gebouwd , dit was gemakkelijk om het dorp met deze naam aan te duiden.

De stranden liggen langs de doorgaande weg en zijn zeer druk bezocht. Mede door het grote aantal restaurantjes en de uitnodigende hotelletjes en appartementen die dichtbij het strand zijn te boeken. Op de stranden kun je heerlijke bedden met parasols huren voor een paar euro. Het strand is ongeveer 3 kilometer lang er staan dan ook niet overal bedjes, maar er is dus plek genoeg om een heerlijke dag aan het strand door te brengen.

Een paar imposante rotsen onderbreken het strand waar je prachtige foto’s kunt maken. En even verderop kun je genieten van een kort zandstrand. Op de andere stranden zijn waterschoentjes aanbevolen dit omdat hier veel keien liggen. De bekendste badplaats op het eiland is Votsalakia met het strand van Marathokampos. Votsalakia heeft de betekenis van “kiezeltjes”.

Het dorp Marathokampos ie een traditioneel Grieks dorp met allerlei mooie gewelven en smalle straatjes, echt een bezoek waard. Van hieruit kun je ook gemakkelijk de grot van Pythagoras , de grotten van Panagia Makrini, de grot Panagia Sarantaskaliotissa en de grot Kakoperato bezoeken. Deze liggen allen aan de hellingen van het Kerkis gebergte. Het dorp lig op ongeveer 40 kilometer van Samos-stad en is makkelijk te bereiken.

De dorpen die in deze streek liggen zijn allemaal leuk om te bezoeken, iets hoger gelegen op het eiland vind je de dorpen Limnionas, Psili Ammos, Balos, Markria Pounta, Neochori en Koumeika je hebt dus een ruime keuze uit de verschillende kustplaatsjes.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking