Plaatsen

Ireon

samosgriekenlandvakantie
Ireon
Waardeer deze reis

Ireon is het kleine zusje van Pythagorio aan de voet van een bergmassief. Hier is alles nog steeds het ongehaaste Griekse leven op Samos. De plaats heeft veel charme en is een van de mooiste op het eiland. Hier kunt u makkelijk uw vakantie doorbrengen, want er is genoeg keuze aan bars en goede restaurants. U kunt langs de waterkant langs de restaurants wandelen en tegelijk wat leuke souvenirs scoren.

In augustus, vind in Ireon jaarlijks een rock festival plaats met vaak internationaal bekende artiesten. Gedurende de dag is Ireon nogal slaperig en heeft u de meeste van de bars en tavernes bijna voor uzelf.

Ireon is een goed alternatief voor Pythagorio. Er is een lang keienstrand, welke is gecultiveerd in vele delen tussen beide plaatsen. De jeugd van Samos ontmoet elkaar hier in trendy beachclubs, een paar kilometer buiten de stad.

Ireon (Heraion) van Samos is de belangrijkste archeologische site van het Griekse eiland Samos. Hier werd de godin Hera geboren aan de oevers van de rivier Imvrasos.

Volgens de oude Griekse schrijver Herodotus is de tempel van Hera de grootste tempel van Griekenland in de oudheid geweest. Het gebouw zou hebben bestaan uit 155 pijlers. De tempel is gebouwd rond 530 V.Chr. en tot op heden is slechts één gigantische pijler bewaard gebleven, die aangeeft hoe kolossale deze tempel moet zijn geweest.

Een ander belangrijk monument is de “Iera Odos” letterlijk “Heilige weg”, een vijf kilometer lange weg van de oude Samos stad die leidde tot hier en waar veel belangrijke gebouwen langs stonden. Vandaag is Ireon een rustig toeristisch stadje met een kleine vissershaven en sommige mooi zandstranden en kiezelstranden met diverse tavernes en cafetaria’s. Het is vooral gezellig ’s avonds op het plein met de kasseien in de buurt van het strand, er zijn ook souvenirwinkeltjes, mini-markten en autoverhuurbedrijven.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking