Doen

Eupalinos Samos

samosgriekenlandvakantie
Eupalinos Samos
5 (100%) 1 vote

De Tunnel van Eupalinos op Samos is een van de grootste technische prestaties van de oudheid en is een water-tunnel van 1.036 meter lang, uitgegraven door een berg op het Griekse eiland Samos in de zesde eeuw v. CHR. Het was gegraven dwars door solide kalksteen door twee afzonderlijke teams welke oprukte in een rechte lijn vanuit beide uiteinden, met behulp van alleen houwelen, hamers en beitels.
Dit was een wonderbaarlijke prestatie van handenarbeid. De intellectuele prestatie van het bepalen van de richting van de tunnel was even indrukwekkend. Hoe hebben ze dit kunnen doen? Niemand weet het zeker, omdat er geen schriftelijke gegevens bestaan. Toen de tunnel werd gegraven, hadden de Grieken geen magnetisch kompas, geen landmeetkundige instrumenten, geen topografische kaarten, noch zelfs veel geschreven wiskunde tot hun beschikking.

Het wordt vaak vergeleken met de wonderen van de wereld, maar het behoort vreemd genoeg niet tot deze groep. Maar toch is de langste tunnel van haar tijd een meesterwerk van antieke wetenschap en één van de meest interessante toeristische trekpleisters van het eiland.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking