Restaurants

Epikairo Samos

samosgriekenlandvakantie
Epikairo Samos
5 (100%) 1 vote

Het restaurant van de Griekse familie is vanaf dag 1 een groot succes. De eigenaren van dit restaurant in Samos-Stad zetten zich voor 1000% voor je in. Het familie bedrijf (vader, moeder en 2 dochters) biedt een uitgebreide menukaart. Je kunt hier heerlijke Mezze bestellen en de porties zijn mega!! Mezzes zijn kleine hapjes je kent ze vast wel uit de Spaanse keuken, daar noemen ze de kleine gerechtjes tapas. Heerlijk, je kunt alle gerechten dus proeven en lekker lang tafelen.

Het restaurant is gezellig ingericht, compleet met een bar en speciale soorten bier. Regelmatig wordt er live muziek gespeeld en heb je zomaar een te gekke avond! Er kan zowel buiten als binnen gegeten worden, ook is er ruimte voor grote groepen die een avondje uit willen of iets te vieren hebben. Op het buitenterras kun je lekker mensen spotten niks leuker dan dat, even verderop loop je direct de square ( het grote plein met de leeuw) op en bevind je je meteen in het uitgaansleven van Samos Stad.

Bij Epikairo ga je echt met een glimlach naar huis, je wordt er goed verzorgt en niets is teveel voor het personeel, ja behalve het eten want zoals gezegd de porties zijn groot. Voor een paar euro heb je al een heerlijke Mezze en alle ingrediënten zijn dagvers. Staat er iets niet op de kaart en je hebt trek in iets anders, vraag het de kok en er wordt een verrassings- gerecht op tafel getoverd. Dus wil je eens iets anders dan het Griekse menu probeer dan het Mezze restaurant op Samos in de Stad!

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking