Plaatsen

Chora Samos

samosgriekenlandvakantie
Chora Samos
5 (100%) 1 vote

De oude hoofdstad van het eiland Samos op Griekenland is Chora en ligt in het zuid oosten van de Samos. Het traditionele dorp ligt op de hellingen van de heuvel en heeft ongeveer 1200 inwoners. Tot in het jaar 1560-1834 was Chora de hoofdstad van Samos in de middeleeuwen. De hoofdstad heet nu Vathi en is een gezellige stad met veel terrassen en winkels.

Phytagorion ligt op ongeveer 4 kilometer van de oude hoofdstad en de internationale luchthaven van Samos ligt op 3 kilometer afstand. Voor een leuke wandeling parkeer je de auto bij het dorp en maak je een leuke wandeltocht door de grillige straatjes, de diverse barretjes en taverna’s zien er uitnodigend uit, het is dan ook leuk om even gezellig een hapje en een drankje te nuttigen bij een van de vriendelijke Griekse uitbaters.

Voor de liefhebbers van kerken staan er enkele mooie kerken en Agia Paraskevi is er daar een van. Deze staan in en rond het dorp Chora. Ben je nu van plan om dit dorp te bezoeken en je bent met de auto of de scooter volg dan de borden Hora dan kun je het niet missen. In dit gedeelte zijn geen hotels of appartementen te huur en je zult er ook geen souvenirs winkels vinden. Wel is er een goede bakker, een drogist en slagerij waar je terecht kunt.

De oude huizen die zijn overgebleven kun je er nog bekijken, maar de nieuwbouw voert hier toch wel de boventoon. Bij de taverne Antonis is een oude wasplaats waar vroeger de mensen met het water dat uit de bergen stroomde hun kleding wasten. De kronkelstraatjes zien er uitnodigend uit en zijn ook fotogeniek te noemen.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking