Plaatsen

Avlakia Samos

samosgriekenlandvakantie
Avlakia Samos
5 (100%) 1 vote

Avlakia is een kustdorpje op Samos in Griekenland en het ligt ten westen van de toeristische trekpleister Kokkari. Het is er erg rustig, dus wil je dagje relaxen zonder herrie dan is dit de aangewezen plaats voor je. Let wel even op het strand van Avlakia is rijk aan kiezelstenen dus waterschoentjes zijn echt een must.

Achter het dorp Avlakia liggen de mooie groene bergen van Ampelos. De cafés en taverna’s zijn uitnodigend, super gezellig ingericht en natuurlijk heerlijk Grieks eten. Je kunt romantisch dineren aan de tafeltjes die bijna in het water staan. De bediening is top en niets is hen teveel , service met een glimlach! Boek een heerlijk hotel of appartement in deze plaats en je hebt de vakantie van je leven.

Andere veel bezochte stranden op ongeveer 15 minuten lopen zijn het strand van Lemonakia en het strand van Tsamadou, deze liggen meer richting Kokkari. Wanneer je besluit te voet te gaan naar de andere stranden, hou er dan rekening mee dat het er wel wat heuvelachtig is en je dus een beetje moet klimmen.

Wil je naar een nudistenstrand dan kun je terecht op een klein gedeelte van Tsamadou strand. Het strand ligt in een prachtige baai even buiten Kokkari. De zee loopt hier best steil af met keien dus ook hier waterschoentjes of slippers dragen en het strand kun je alleen te voet bereiken via een steile weg naar beneden. Hier kun je dus heerlijk genieten van de zon in je blote niksie!

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

2 commentaren

  • Avlakia Samos ligt op maar een paar stappen van het strand heerlijk! Nette studio’s en appartementen wij boeken hier ieder jaar en vinden het geweldig. De eigenaar is vriendelijk en niets is teveel. Geen massa toerisme en daar houden wij van! (Stel 56 en 64 jaar) Neem waterschoentjes mee 🙂

Plaats review/opmerking