Doen

Autohuur Samos

samosgriekenlandvakantie
Autohuur Samos
4.5 (90%) 4 votes

Wilt u tijdens uw vakantie het eiland Samos echt beleven dan is het aan te bevelen om voor een paar dagen of misschien wel wat langer een auto te huren. U kunt natuurlijk ontspannen en genieten in de buurt van uw accommodatie, maar toch zou dat zonde zijn, het eiland is te mooi om het niet te verkennen.
Ook voor mensen die misschien wat minder ervaring hebben met het rijden in het buitenland en/of niet helemaal zeker zijn over routes, verkeersregels en misschien wel de drukte, wees gerust.
Het eiland is zeer goed te berijden en uw Griekse mede weggebruikers zijn over het algemeen geduldig en hoffelijk op de weg.
Naast het feit dat u met de auto een echte strand tour kunt doen om alle leuke en bijzondere stranden van Samos te bezoeken, zijn ook de routes die over de bergen van Samos leiden echt de moeite waard. Zeker in het voor seizoen staan de planten en bomen op het eiland in volle bloei en lijkt het wel een sprookje om doorheen te rijden.

Wat te doen met de auto

In de meeste dorpen en steden op Samos is voldoende parkeer gelegenheid te vinden (gratis ) al kan het tijdens het hoogseizoen wel eens vrij druk zijn. Ga eens naar Vathi ( Samos Stad ) en bezoek de winkeltjes en uitstekende restaurants die achter de boulevard liggen. Breng een ochtendje door in Poseidonio, zeker de moeite waard om eens te kijken, al is het maar vanwege de adembenemende vergezichten tijdens de route. Het kunstenaars dorpje Manolates bevind zich bovenop een berg en is bereikbaar via de vallei der Nachtegalen en een kronkelde weg omhoog. Eenmaal boven weet u niet wat u ziet.
Eventjes koffie drinken aan de jachthaven van Pythagorio en daarna met de tas naar het strand.

Autohuur

Qua huren van een auto zijn er diverse makkelijke mogelijkheden. U kunt een auto huren in de buurt van uw hotel, meestal is dit prima als u slechts een dag of een paar dagen een auto wilt huren. Of u reserveert uw auto van te voren (aanrader) en neemt hem mee tijdens aankomst op het vliegveld of laat hem bezorgen bij uw accommodatie.
Alle autoverhuur op Samos is prima geregeld en voorziet in volledige verzekering en alles wat u verder nodig heeft.
Bekende verhuurders als Avis en Herts zijn op het eiland vertegenwoordigd, maar zeker voor Nederlandse gasten is het bedrijf van Yes Rent a Car qua prijs en service een absolute aanrader.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking