Plaatsen

Agios Konstantinos

samosgriekenlandvakantie
Agios Konstantinos
Waardeer deze reis

Agios Konstantinos is een opkomend vakantie resort aan de Noord kust van Samos in de nabijheid van Kokkari. Hier hebben vele Samos liefhebbers een huis gekocht en bewonen deze tijdens de zomer maanden.

Meer en meer is in de toeristische infrastructuur geïnvesteerd de afgelopen paar jaar en er zijn nu talrijke tavernes, restaurants en bars langs de strand weg. Er is ook een supermarkt, een bakkerij en een apotheek. De kleine haven is ook heel schilderachtig, en wordt geflankeerd door verschillende restaurants.

Agios Konstantinos heeft als gevolg van de constante wind, geen eigen strand. Er is echter een goede selectie van grote stranden in de omgeving. Wie op zoek is naar een ontspannen vakantie en geen strand recht voor de deur nodig heeft, kan hier een top vakantie beleven. Een huurauto is hier in ieder geval aanbevolen.

Agios Konstantinos bestaat uit twee gedeeltes. Het oude dorp ligt hoger en hier is de kerk van Agios Konstantinos, waarnaar het dorp haar naam dankt. Ongeveer vijfhonderd meter lager, aan de kust, is een ander dorpje waar toeristen dagelijks genieten van rust, het strand en de zee. Dit is het nieuwe gedeelte en de bewoners zelf noemen dit “Gialos” wat betekent “Strand” of “To Kato Chorio” wat betekent “het lagere dorp”. Het onderste deel is langwerpig gebouwd langs de kust en alle huizen die gebouwd werden tussen de groene bomen, hebben een prachtig uitzicht op de zee.

Agios Konstantinos heeft ongeveer 400 inwoners, maar deze worden gedupliceerd in de zomer door de komst van duizenden toeristen. De bewoners houden zich voornamelijk bezig met toerisme en landbouw (wijnstokken, olijfgaarden en groenten). Niet ver van Agios Konstantinos ligt de vallei van de nachtegalen gebied met overvloedig stromend water, waar het lied van de vogels overal te horen is.

Over Samos Griekenland Vakantie

samosgriekenlandvakantie

samosgriekenlandvakantie

Het eiland is Samos ligt in de Oost-Egeïsche Zee pal voor de kust van Turkije. Het eiland strekt zich uit over ongeveer 35km en wordt gedomineerd door twee machtige bergen, die stijgen tot 1400 meter hoogte boven de zee. Het eiland is een van de groenste van de Griekse eilanden en is bedekt met bossen en olijfbomen.
De stranden van Samos bestaan meestal uit grove kiezels, maar het zand ligt vaak direct aan het water. Twee uitzonderingen zijn de stranden Psili Ammos ten oosten en westen die beide uit fijn zand bestaan.
De belangrijkste steden voor het toerisme op het eiland zijn: Kokkari, Samos stad, Karlovasi in het noorden en Pythagorion, Votsalakia en Ireon aan de zuidkant. Het centrum van het eiland biedt een fantastisch panoramisch uitzicht en prachtige bergdorpjes.
Ook wordt veel wijn geproduceerd op Samos. Zeer goede wijnen, vooral zoete likeur wijnen worden verkregen van de Muscat druif. Probeert u de lokale huiswijn in de restaurants, u zult verbaasd staan van de kwaliteit.
Ontspannen in een schilderachtige taverne genieten van verse vis op het strand naar de zonsondergang kijken, wandelen in de groene bergen, en rust in het slaperige dorpjes in de schaduw van een plataan, Griekse en internationale muziek luisteren, dat is helemaal Samos.

Plaats review/opmerking